Liitu uudiskirjaga
MAAILMAKÜLA 16.-19. JUUNI 2010 PIRITA KLOOSTRI VAREMETES
15.03.2010

Lõpuks ometi. Emir Kusturica, Sierra Leone Refugee Allstars, Sevara Nazarkhan, Head Ööd Vend, Metsatöll ja paljud-paljud teised. Soodushinnaga festivalipassid müügil alates 18 märts kõigis Piletilevi müügipunktides.

Kuigi inimese ammune unistus on aja peatamine, siis ega füüsika seaduste vastu ei saa. Kultuur pole museaal, mis kristalliseerus 1829ndal aastal ning sealt muutumatuna meieni peegeldub. Nagu meie muistsed laulud jõudsid siia Uuralite tagant, liiguvad needsamad laulud täna edasi – mööda juhtmeid, lavasid ja tuuribusse. Arenevad, muutuvad – elavad.
Seda kunsti püüab MAAILMAKÜLA sõeluda ning huvitavamaid palasid teieni tuua. Muusikat, milles on juured, hoog ja kirg. Muusikat, mis paneb jala tatsuma ja silma särama. Kaasa mõtlema ja tundma, kel selleks soovi. See ei ole folkfestival, kuigi folkmuusikat kuuleb seal ka. Päris muusika. Pidu.
Alates aastast 2006 on Maailmaküla teieni toonud: Metsatöll+RAM „Raua needmine“ (Veljo Tormis/Tauno Aints), Jaipur Kawa Brass Band (India), Kekele (Kongo), Värttinä (Soome), Afenginn (Taani), Ygdrassil (Holland), Piirpauke (Soome), Olchei (Tuva), Tulli Lum (Liivi), Leiko, Helin Mari Arder, Liisi Koikson, Niyaz (Iraan/USA), Shin Egari (Gruusia), Triskele, Reet Ausi etendus „Re:Use“, Cankicou (Tshehhi), Terrakota (Portugal), Stephan Micus (Saksa), Dona Rosa (Portugal), Cubanisimo (Kuuba), Jäääär, Johansonid, Kukerpillid, VLÜ, Sergio Bastos (Brasiilia) ja Raivo Tafenau ansambel, Kärt Johanson ja Robert Jürjendal, Tiit Kikas…
Esimest festivali (2006) külastas rohkem kui 5000 inimest, kontsertide meediakajastused on olnud eranditult ülivõrdes. Sellest saati on Maailmaküla korraldanud mitusada kontserti Noarootsist Vastseliinani, Narvast Kihnuni – kõikjal Eestis. Palju toredaid elamusi kümnetele tuhandetele kuulajatele-vaatajatele. Maailmaküla ideest sündinud ning Elwoodi produtseeritud Metsatöllu-RAMi dvd/cd on olnud edukas lisaks Eestile ka Saksamaal ning Soomes.

2007 ja 2008 toimusid festivalid Tartus, Athena keskuses, 2009 Viimsi vabaõhumuuseumis. Nüüd oleme Tallinnas tagasi.

Aastatel 2010 / 2011 on festival MAAILMAKÜLA Euroopa kultuuripealinna „Tallinn 2011“ üheks prioriteetseks projektiks. 2010 festivali kontserdid toimuvad Pirita kloostri varemetes 16.-19. juunil. Tuleb uue teose maailma esmaettekanne, tuleb võimsat eksootikat, ootamatuid pöördeid ning hoogsat pidu.



UUDISED